Supply Chain

Transparantie, snelheid en flexibiliteit bepalen 'to be or not to be'.

Om concurrentie voor te blijven is transparantie, snelheid en flexibiliteit in de supply chain van levensbelang. Het op elk moment beschikbaar hebben van de exacte status quo informatie van elke schakel in de keten bepaalt of u vandaag het juiste besluit neemt voor morgen.  Het continu nastreven van laagst mogelijke doorlooptijden is onontbeerlijk  omdat de klant van vandaag maximaal maatwerk eist en niet meer wil wachten tot morgen.

Flexibel en snel kunnen opschalen en downsizen bepalen of u morgen nog bestaat.  Transparantie, snelheid en flexibiliteit: zij bepalen 'to be or not to be'. Wij kunnen u helpen. We zijn thuis in alle soorten supply-chains in vele branches.

Niveau Management - Supply chain

Transparantie kan worden bereikt door het uitvoeren van proces analyses, neerzetten van heldere logistieke concepten gebaseerd op directe visuele sturing en controle, implementatie van IT systemen, invoering van Balance Scorecards met bepalende KPI´s.

Snelheid kan sterk worden verbeterd door re-engineering van niet alleen uw goederen proces maar ook uw administratieve, planning en R&D proces.   Alle handelingen die dubbel gebeuren of geen waarde toevoegen moeten eruit.  IT systemen behoren naadloos op elkaar aan te sluiten zodat  de situatie op de werkvloer 1:1 zichtbaar is in de systemen. Bij het re-engineering proces en bij de IT verbeteringen moeten de toeleveranciers niet worden vergeten.

Flexibiliteit start met het nemen van de juiste strategische beslissingen. Wat is de gewenste quota van vast en flex personeel? Wat zijn de product-markt combinaties die bepalen hoe proces en organisatie ingericht moeten zijn? De borging voor de toekomst moet niet worden vergeten door het afsluiten van concurrerende  contracten met flexbureau´s, het neerzetten van een continu training systeem en de implementatie van een  adequaat business planning systeem.

Business

Transparantie, snelheid en flexibiliteit bepalen 'to be or not to be'.

Purchasing

10% besparen op inkoop is meer dan 100% toevoegen aan de winst. Professioneel omgaan met behoefte, specificatie, selectie en contract.

ICT

Sturen op tevredenheid van management en gebruikers, op veiligheid en op continuïteit van het bedrijf.

"Simplicity is inexhaustible"

Krishnamurti